Mikko Seppälä aloittaa Paimion Hakan toiminnanjohtajana
22.5.2020 19:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kuva: Paimion Haka

Pitkään monen kirjavissa tehtävissä jalkapallon parissa toiminut Mikko Seppälä on Paimion Hakan tuore toiminnanjohtaja. Hän aloittaa pestissään maanantaina 1. kesäkuuta.

Turussa syntynyt ja Piikkiössä lapsuutensa viettänyt Seppälä on tuttu näky kentiltä ja niiden laidoilta. Hän on toiminut jalkapalloperheessä niin pelaajana, tuomarina, valmentajana kuin selostajanakin. Lisäksi Seppälä on ollut neljä vuotta mukana Palloliiton entisen Turun piirin valiokuntatyöskentelyssä.

– Olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta. Paimion Haka on minulle hyvin tuttu seura, sillä olenhan tuominnut heidän otteluitaan jo 1990-luvun puolivälissä, Seppälä toteaa.

Palloliiton hopeisella ansiomerkillä 2014 seuratyöstä palkittu Seppälä on tunnettu tempauksistaan urheilun hyväksi. Hän on laittanut käyntiin useita harrasteturnauksia, luonut alasarjojen livelähetyksiä etäkannattajille ja juossut jopa varainkeruumaratonin. Seppälä on palkittu futiskulttuurin edistämisestä sekä Suomen Palloliiton Turun piirin Respect-maininnalla että Veikkausliigan Respect-palkinnolla.

Vuosina 2014 ja 2015 Seppälä oli käynnistämässä Veikkausliiga-seura Kuopion Palloseuran KuPS TV:tä ja livestriimien toteuttamista yhteyspäällikkönä.

Mikko Seppälällä on kokemusta myös jääkiekosta muun muassa Yle puheen jääkiekkokierroksen selostusten ja urheilutoimittajuutensa kautta.

Jalkapallon ja jääkiekon lisäksi hän on toiminut futsalin pääsarjatason valmentajana sekä Suomessa että Ruotsissa.

Monet urheilun parissa viihtyvät tuntevat hänet myös MNR:n kautta. MNR on Seppälän perustama yritys, joka on jo usean vuoden ajan kiertänyt ympäri Suomen striimaamassa pelejä – lajiin ja sarjatasoon katsomatta.

Urheilun lisäksi Seppälä on tehnyt pitkän päivätyön erityisten oppijoiden parissa.

– Uskon taustani pedagogina auttavan minua arkisissa asioissa. PaiHa on hyvin hoidettu seura, ja on mielenkiintoista päästä luomaan yhdessä jotain uutta, unohtamatta jo iskostuneita hyviä tapoja, hän toteaa.

Paimion Hakan suhteen Seppälä on luottavainen.

– Yhdellekään toiminnanjohtajalle ei ole urheilussa tarvetta ilman seuraa, pelaajia ja ennen kaikkea joukkueiden vapaaehtoisia taustahenkilöitä. Hakalaisuus on aina näyttänyt ulospäin hyvin vahvalta identiteetiltä ja sitä täytyy vaalia.

Entä mikä on paras muisto Paimiosta?

– PaiHa oli aina liian kova meidän ikäluokassamme, joten en muista heitä kertaakaan voittaneeni, edes aikuisiällä. Eiköhän se paras muisto ole sitten Kaarlon Maljan voitto entisessä automuseossa joskus ysärillä.

Paimion Haka on ollut viime syksystä asti ilman toiminnanjohtajaa edellisen toiminnanjohtajan Kalle Partasen siirryttyä vastaaviin tehtäviin koripallon puolelle. Kevään ajan koko toiminta on ollut pitkälti jäissä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta nyt seurassa kääritään taas hihat pienen suvantovaiheen jälkeen hyvin levänneinä ja täynnä uusia ideoita.

Kuka?
Mikko Seppälä, s. 1982
Aloittanut jalkapallon vuonna 1987
Tuominnut jalkapallossa miesten kakkosta
Perheeseen kuuluu puoliso ja viisi lasta
Kirjoittanut kaksi romaania


   
Lisää uutisia
Paimion Haka ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat