B-tytöille piirinmestaruus
21.10.2019 8:20 Uutiset / B-tytöt

T18 Kolmosen voittoa juhlittiin kotikentällä.

Joukkueen kasvutarina T18 Kolmosessa oli huikea ja sitä seurasi sarjavoiton muodossa iso palkinto. Seuraavalle kaudelle on edessä nousu ylemmälle sarjatasolle T18 Kakkoseen.

Vielä kevätkaudella joukkueen peli ailahteli, menestys oli vaatimatonta eikä syyskausi alkanut juuri paremmin. Syksylläkin ensimmäisen kierroksen viidestä pelistä saaliina oli vain viisi sarjapistettä. Syyskaudella toisen kierroksen peleissä kaikki kuitenkin loksahti kohdalleen ja joukkue eteni voitosta voittoon, kaataen samalla kaikki kärkijoukkueet. Viidestä viimeisestä pelistä joukkue saalistikin täydet 15 pistettä.

Loppuun asti jännittävänä säilynyt Länsi-Suomen T18 Kolmonen ratkesi vasta viimeisellä sarjakierroksella. Ennen sitä oli vielä neljällä joukkueella teoriassa mahdollisuus sarjavoittoon. Sarjan ennakkosuosikit olivat ennen viimeistä kierrosta pelanneet keskenään sopivasti ristiin, joten PaiHan tytöillä oli oma viimeinen ottelunsa voittamalla mahdollisuus ratkaista sarjan voitto itselleen. Vastaan viimeisessä pelissä asettui kotikentällä APU, joka alun hermoilusta huolimatta kaatui lopulta suvereenilla esityksellä lukemin 6-0. Näin uusien piirinmestarien voittotanssi oli valmiina alkamaan. Sarjavoitto tuli lopulta vain pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen KaaPo/TPS yhteisjoukkueeseen. Taakse jäi myös vielä kevätkaudella sarjaporrasta ylempänä pelannut FC Halikko.

Joukkueen valmentajat Antti Veijola ja Toni Patama olivat syystäkin tyytyväisiä tyttöjen esityksiin. -Tytöt ovat ennenkin parantaneet otteitaan kauden edetessä kohti syksyä, kertoo Veijola. Nyt saatiin erityisesti puolustus pelaamaan rauhallisen varmasti ja hyvällä itseluottamuksella, sen pohjalta oli hyvä rakentaa hyökkäyspeliä. Vaikka parissa hankalassa syyskauden ensimmäisen kierroksen pelissä meni aika monta vielä omiin, päästettiin yhteensä silti vähiten maaleja koko sarjassa. Yhteishenki koko joukkueessa oli myös erittäin hyvä sekä treeneissä että peleissä, sillä on aina iso merkitys. -Usein mentiin ennalta heikompia joukkueita vastaan mukaan hitaampaan tempoon, mutta kovempia joukkueita vastaan pelattiin vahvasti. Lopulta sitten voitettiin kaikki, jatkaa Patama.

Joukkue harjoitteli koko kauden ajan osittain yhdessä naisten edustusjoukkueen kanssa. Valmentajien mukaan tämä kehitti tyttöjä paljon, kasvatti itseluottamusta ja toi varmuutta myös omiin peleihin. Muutama tyttö pääsi jo kokeilemaan siipiään myös naisten peleissä. Seuraavan kauden suunnittelu on vasta alkuvaiheessa mutta tämä yhteistyö jatkuu, kun B-tyttöjen joukkue aloittaa valmistautumisensa seuraavaan kauteen T18 Kakkosessa.


   
Lisää uutisia
Paimion Haka ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat