Jalkapallon miesten edustus odottaa innolla Kolmosen alkua
8.3.2019 11:19 Uutiset / Miehet Edustus

Jalkapallon miesten edustus odottaa innolla Kolmosen alkua

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue kausi 2018 Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosessa oli erinomainen. Vaikka alkukeväästä joukkueen tulevaisuus oli välillä vaakalaudalla, joukkue pelasi lopulta 18 ottelua ilman tappioita, voitti oman lohkonsa Nelosessa ja varmisti sarjanousun Kolmoseen.

Päävalmentajaksi kaudeksi 2019 nimetty Rodrigo Martins Vaz on tyytyväinen joukkueen henkeen tällä hetkellä "Pelaajat ovat hyvin motivoituneita uuden haasten edessä ja ilmapiiri treeneissä on ollut positiivinen."

Joukkue aloitti valmistautumisen kauteen tammikuussa ja helmikuun alussa vuorossa olivat ensimmäiset treenipelit. "Treeneissä olemme keskittyneet pelinomaisiin harjoitteisiin. Käymme läpi vaihe vaiheelta miten yhdessä toimimme puolustaessa ja hyökätessä." Martins Vaz kuvailee.

Helmikuussa joukkue pelasi harjoitusotteluita 4. divisioonan joukkueita vastaan ja maaliskuussa luvassa on vielä neljä treenipeliä pääasiassa Kolmosen joukkueita vastaan. "Peleissä hankittujen kokemuksien kautta pääsemme viemään oppimisprosessia oikeaan suuntaan." brasilialainen päävalmentaja kertoo.

Treenipelit ovat olleet Hakalle hyödyllisiä oppimisen paikkoja. Vaikka alkukauden otteluista tuloksena on vain yksi voitto päävalmentaja Martins Vaz on positiivinen "Pääpiirteittäin olen ollut todella tyytyväinen joukkueen ja kaikkien pelaajien suorituksiin peleissä. Olemme tehneet muutamia virheitä, mutta olemme reagoineet niihin nopeasti pelien aikana tai seuraavissa treeneissä. Hyökkäyspelaamisemme tulee vaatimaan hiomista vielä ennen kauden alkua."

"Olemme saaneet riveihin uusia pelaajia, jotka tulevat nostamaan koko joukkueen tasoa. Muutamia vahvistuksia etsitään kuitenkin vielä." kertoo Martins Vaz joukkueen rakentamisesta. Hakan treeniryhmään on nostettu oman seuran nuoria kasvatteja ja lisäksi mukana on kaksi FC Halikosta PaiHaan siirtynyttä nuorta.

Viime kaudella Kolmosen joukkue määrää kasvatettiin 14 joukkueeseen ja samalla myös pelien määrä kasvoi. Kausi tulee olemaan pitkä, kun Haka pelaa ensimmäisen sarjapelinsä torstaina 4.4 Pargas IF vastaan. Kolmosen viimeisellä kierroksella paimiolaiset matkaavat Ahvenanmaalle Jomala IK:n vieraaksi la 12.10.

Tasoero viime vuoden Nelosen ja tämän kauden Kolmosen välillä tulee olemaan iso. Sarja on lähes kaksi kuukautta pidempi kuin Nelonen viime vuonna ja pelaajilta vaaditaan enemmän. "Vastustajien peli tulee varmasti olemaan paljon organisoidumpaa. Palloista taistellaan kovempaa, kaksinkamppailut ovat tiukempia ja voitot vaativat enemmän työtä." arvioi Hakan päävalmentaja tulevia vastustajia.

Viime kaudella huomiota herättivät joukkuetta edustaneet brasilialaiset pelaajat. Kun Paimion Hakan kesä 4. divisioonassa päättyi sarjan voittoon ja nousuun Kolmoseeen, Atlantin takaa tulleet vahvistukset palasivat kotimaahansa. Kaksi heistä teki Brasiliassa ammattilaissopimuksen.

Myös kaudella 2019 3.divisioonassa PaiHan riveissä tullaan näkemään vahvistuksia Etelä-Amerikasta. Ensimmäinen Paimioon kiinnitetty pelaaja on 21-vuotias brasilialainen hyökkääjä Luiz Guilherme Selusniaki.

Taitavaksi ja maalinnälkäiseksi kuvailtu pelaaja on aiemmin pelannut Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä.

Tänä vuonna meille tulevat pelaajat on nimenomaan valittu sen perusteella, että heillä olisi mahdollisuus siirtyä kauttamme ammattilaisiksi Suomeen tai muualle Eurooppaan. "Toivomme, että brasilialaiset tuovat oman joukkueemme pelaamiseen lisää iloa, taitoa, maaleja ja rytmiä." pohtii päävalmentaja.


   
Lisää uutisia
Paimion Haka ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat