Jari Saaristo Paimion Hakan edustusjääkiekon päävalmentajaksi
3.7.2018 16:20 Uutiset / Miehet Edustus

Pitkän valmennusuran eri seuroissa luonut Paimion Hakan oma kasvatti Jari Saaristo ottaa vastuun jääkiekon edustusjoukkueen valmennuksesta alkaen kaudesta 2018-2019.

Saaristo on itse edustanut Hakaa sekä pelaajana että valmentajana jalkapallossa, toimien tässäkin lajissa parhaimmillaan edustusjoukkueen päävalmentajana. Monipuolisen urheilumiehen jääkiekkoura niin pelaajana kuin valmentajanakin on alkanut ennen kuin Paimiossa on ollut jäähallia tai nykyistä joukkuetoimintaa, mutta nyt alkavat siis päävalmentajan tehtävät myös toisessa seuran lajeista. Saaristo on kokenut ja koulutettu jääkiekkovalmentaja, joka on suorittanut jääkiekkoliiton valmentajatutkinnot lähes ammattivalmentajaksi asti. Pelikirjasta löytyy siten varmuudella runsaasti ammennettavaa. Kaksi edellistä kautta Saaristo on toiminut valmentajana HC Indians Kaarinan Suomi-sarjajoukkueessa, joten kokemusta löytyy myös korkeammalta sarjatasolta.

-Valmentaminen tutussa vanhassa kotikaupungissa ja omassa kasvattajaseurassa on kiehtovaa, odotan innolla tulevaa. II-divisioona on jo aika kova sarja, jossa pelaa sekä nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia, että kokeneempia ja ylempänäkin pelanneita pelimiehiä. Aivan kuten Hakankin edustusjoukkueessa, mikä tekee tästä pestistä samalla sekä haastavan että mielenkiintoisen. Lisäksi mitä enemmän saamme tulevaisuudessakin paimiolaisia tai muita Haka-taustaisia pelaajia joukkueeseemme, sitä mielenkiintoisempaa tästä koko yhteisölle tulee, kertoo Saaristo itse.

Seuran puheenjohtaja Tero Rauhanen on erittäin tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen:

-Ensimmäiset keskustelut valmentamisesta Hakassa käytiin Saariston kanssa käytännössä jo noin pari kautta sitten. On erittäin hienoa, että saamme edustusjoukkueen peräsimeen seuran oman kasvatin, joka täältä on aikanaan lähtenyt omalle valmentajapolulleen. Saamme riveihimme nyt varmuudella osaamista, intohimoa ja uutta energiaa. Uskomme Saariston esimerkin tuovan myös oppia ja lisämotivaatiota omille juniorivalmentajillemme.

-Vaikka valtavia panostuksia ylemmille sarjatasoille kipuamiseksi ei tehdäkään, ovat kaikki edustusjoukkueet molemmissa lajeissa seuralle tärkeitä. Näiden merkitys esikuvina omille junioreillemme on suuri. Lisäksi haluamme tietenkin tarjota Paimion ja lähialueiden urheiluväelle jotain mikä liikuttaa myös tunteita. Seuralle on tärkeää, että edustusjoukkueiden toiminta on laadukasta ja seuran linjan mukaista, nyt tehty jääkiekon valmentajasopimus tukee näitä elementtejä juuri oikealla tavalla, toteaa Rauhanen.

Saariston alaisuudessa edustusjoukkueen kokoonpanossa jatkaa suurin osa viime kaudellakin Hakan paidassa pelanneista pelimiehistä. Tuore päävalmentajanimitys on jo myös lisännyt uusien pelaajien kiinnostusta joukkuetta kohtaan. Muutama uusi tai joukkueeseen palaava pelaaja on jo liittynyt mukaan, ja ryhmän vahvuus kesätauolle lähdettäessä on 2+15. Joukkueen harjoittelu tulevaa kautta varten käynnistyy toden teolla elokuun alussa, jolloin aletaan myös täsmentää joukkueen kokoonpanouutisia.

II-divisioonan alustava otteluohjelma on jääkiekkoliiton tulospalvelussa jo julkistettu. Ensimmäisessä ottelussaan Haka kohtaa kotiareenalla lauantaina 22.9. viime kauden sarjavoittajan Lauttakylän Lujan, joten haaste heti sarjan alkuun on ehkä kovin mahdollinen.


Pelaajakontaktit: Jari Saaristo, saaristo.jari71@gmail.com, 040-6846138


   
Lisää uutisia
Paimion Haka ry
«  Elokuu   »
Kategoriat