Hakan kausi alkanut mallikkaasti
10.11.2018 11:38 Uutiset / Miehet Edustus

II--divisioonan ensimmäinen kierros on takana ja tässä vaiheessa kautta joukkue on aivan kärjen tuntumassa sijalla neljä.

Kamppailussa länsirannikon II-divisioonan herruudesta on jokainen joukkue nyt siis kohdannut toisensa kerran ja sarjataulukko alkaa hahmottua. Haka on voittanut kaikki taulukossa takanaan olevat ryhmät, ainoat tappiot on kärsitty sijoilla 1-3 oleville joukkueille. Hävityt pelit ovat olleet myös tasaisia, tappiot yhtä ottelua lukuun ottamatta tulivat yhden maalin erolla ja yksi vasta jatkoajalla. Sarjakärki VG-62, jolla on vain yksi tappio omassa sarakkeessaan, voitti Hakan kotonaan melko selvin numeroin. Ero kuitenkin ehti tuolloin syntyä Hakalta heikosti sujuneen ensimmäisen erän aikana, mutta kahdessa seuraavassa Haka esitti taas parastaan ja ahdisti vastustajan jo lähes siltaan ennen kuin ottelu ratkesi lopullisesti. Haka tuleekin seuraavilla kierroksilla varmuudella haastamaan entistä kovempaa myös sarjassa edellä olevat joukkueet, etenkin kotikaukalossa. Sarjassa pelataan yhteensä kolme kierrosta ja kausi huipentuu keväällä kahdeksan parhaan joukkueen playoff-peleihin. Haka taistelee siis näillä näkymin pitkästä aikaa sijoitusottelujen kotiedusta, joka antaa aina paremmat mahdollisuudet edetä myös jatkoon.

Päävalmentaja Jari Saaristo on joukkueen otteisiin kohtalaisen tyytyväinen. - Kaikki pelit halutaan tietenkin voittaa, joten mitään erinomaisia arvosanoja ei tässä vielä ryhdytä itsellemme jakamaan. Jokainen osa-alue on toiminut kohtalaisen hyvin, mutta otteet ailahtelevat vielä pelin sisällä vähän liikaa. Ensimmäinen erä on lähes joka pelissä ollut meille vaikea, joten otteluihin valmistautumista pitää parantaa. Taistelutahto on kuitenkin ollut hyvä ja monta kertaa on tultu takaa ohi. Paljon on kokonaisuus kiinni siitä, että saadaan erityisesti puolustuspeli toimimaan, toki juuri puolustuspäässä oli yhdessä vaiheessa sairastelua ja pieniä loukkaantumisia. Siihen peilaten pelattiin ainakin tuloksellisesti nekin pelit kyllä hyvin.

Sarjan toinen kierros alkaa Hakan osalta kotikaukalossa, jossa vastaan luistelee uudelleen viime pelissä selkeän 13-0 tappion Paimiossa kärsinyt porilaisjoukkue Karhu HT II. Tämän jälkeen on edessä raskas kolmen ottelun vieraskiertue. Kotiyleisöä hemmotellaan oikein kunnolla joulukuussa, kun viikon sisällä pelataan kolmesti peräkkäin kotona.


   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Elokuu   »